Dziś Zajaczki przygotowywały zdrowe, kolorowe kanapki. Wszystkie dzieci z zaangażowaniem dobierały składniki, aby każda wykonana kanapka wyglądała wyjątkowo.
Na stole nie zabrakło sera, szynki pomidorów, ogórków, rzodkiewki, szczypiorku i innych zdrowych składników. Kanapki nie tylko były smaczne, zdrowe ale i pięknie ozdobione. Pamiętać należy, że najlepiej smakują potrawy wykonane samodzielnie. Dlatego Zajączki chętnie zjadały swoje kanapki. Głównym celem zajęć było poznanie kolejności działań przygotowania kanapki, kształcenie nawyków odpowiedniego odżywiania oraz rozwijanie kreatywności i doskonalenie samodzielności.
"Wszystkiego co naprawdę trzeba wiedzieć nauczyłem się w przedszkolu - o tym jak żyć, co robić, jak postępować, współżyć z innymi, patrzeć, odczuwać, myśleć, marzyć i wyobrażać sobie lepszy świat."